IWC Pilot's Watch 2019-es újdonságok III-IV: Timezoner & Tourbillon!

2018. december 17. - Időmérő

iwc-pilots-watch-timezoner-spitfire-edition-the-longest-flight-sihh-2019-1.jpg

"The Longest Flight" avagy a leghosszabb repülőút. Bár az IWC Pilot's Watch Timezoner Spitfire Edition "The Longest Flight" óra nevében ez arra az érdekes Spitfire-renovációs és világkörberepülős projektre utal, melyet az IWC is támogat, a legtöbb meglévő és leendő IWC-tulajnak valószínű inkább az jár a fejében, a következő évek megannyi fárasztó repülőútjain milyen órával szórakoztassa magát, ha már oda-vissza látta az összes repülős mozit és a gin-tonic fejadagját is mind elfogyasztotta.

Nos, erre az igazán fejlettvilágbeli problémára ebben a cikkünkben rögtön két megoldást is hozunk. Az egyik az előbb említett Timezoner, a másik pedig az IWC Big Pilot's Watch Constant-Force Tourbillon Edition "Le Petit Prince". Reméljük az órán rajta van valahol a neve is, mert annak kiolvasásával a fél repülőút már el is telne. Kezdjük a... Naná, hogy a Tourbillon!

iwc-big-pilots-watch-constant-force-tourbillon-edition-le-petit-prince-iw590303-sihh-2019-3.jpg

Bár nem teljesen új, mégis minden alkalom különleges, amikor van szerencsénk ehhez a monstrum órához és a benne lakozó, szintén nem a visszafogottságáról ismeretes tourbillonhoz. A tourbillonnal immár több, mint egy éve, a "Komplikált karórák – És kell-e nekem olyan? II. Rész" című cikkünkben foglalkoztunk, többet megtudni erről a különleges, pörgő-forgó csodáról ott lehet... Sőt, a WatchTime magazin már meg is kaparintotta ezt az SIHH 2019-re szánt újdonságot egy gyors videó erejéig, így működés közben is megtekinthető alább:

A lényeg: 46,2 milliméteres, "Hard Gold" "keményített" vörösarany tok, élénk kék számlap, hatalmas mutatók, egy holdfázis kijelzés – a hold felszínén a Kisherceg áll, ugyanis ez az IWC "Le Petit Prince" különkiadások sorozatának egy újabb darabja. Luxusórakedvelő-Kisherceg rajongók imádni fogják, nekünk pedig hamar csak egy alig észrevehető, de aranyos, figyelmes részlet maradna.

iwc-big-pilots-watch-constant-force-tourbillon-edition-le-petit-prince-iw590303-sihh-2019-14.jpg

A szerkezet az IWC saját 94895-ös werkje, mely "constant force" nyomaték-kiegyenlítő rendszerrel felvértezve száll harcba a járástartaléka végét közelítő főrugó által biztosított alacsonyabb nyomaték az időmérés pontosságára gyakorolt negatív hatásai ellen. Ezt szerénytelenség nélkül benevezzük az idei évben produkált legszebb mondataink közé.

iwc-big-pilots-watch-constant-force-tourbillon-edition-le-petit-prince-iw590303-sihh-2019-2.jpg

Az ára nagyjából 65 millió forint körülre várható a 10 darabos limitált kiadás egyetlen darabjáért – a lényeg persze nem is ez, hanem, hogy az IWC (is) így mutatja meg, milyen háttérrel és tudással dolgoznak az egyszerűbb szerkezeteken is.

iwc-pilots-watch-timezoner-spitfire-edition-the-longest-flight-sihh-2019-4.jpg

A Timezoner néhány éve jelent meg és azóta viszonylagos csend övezi ezt a modellt. Egy komplikált extra időzónakijelzéses modell ez, mely egy, az IWC által megvásárolt szabadalomra épül. Lényege, hogy a helyi idő (ahova utaztunk), valamint az otthoni idő (avagy a második időzóna-kijelzés) a lünetta és/vagy a korona forgatásával állítható. Intuitív módszer, ahol a lünettán található városnevek közül azt kell a 12-órai pozícióhoz forgatnunk, ahol (vagy amely város időzónájában) épp tartózkodunk – a második időzóna kijelzés a számlap 11 és 1 óra közötti megnyitásából olvasható le 24-órás formátumban.

iwc-pilots-watch-timezoner-spitfire-edition-the-longest-flight-sihh-2019-2.jpg

A szerkezet az új 82760-as kaliber, melyet a 46*15,2 milliméteres acél tok véd meg a külvilágtól. Tekinthetjük ezt egyfajta modern pilótaórának is, amely akkor van igazán elemében, amikor a pilóta leszállt gépével és annak mára minden igényt kielégítő kütyüivel és nyakába veszi a várost – a sok utazáshoz ideális egy Worldtimer óra, mi pedig már elég régóta mondjuk (és kezd be is érni), hogy a GMT/Worldtimer órák sikerre vannak ítélve ebben a modern világban, ahol nem kell pilótának lenni ahhoz, hogy rengeteget utazzon az ember munkája vagy a repülőjegyek relatív megengedhető árazása mellett.

Az IWC Pilot's Watch Timezoner Spitfire Edition "The Longest Flight" ára 3,2 millió forint körül várható és ebben a kiadásban mindössze 250 darab fog készülni belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://oras.blog.hu/api/trackback/id/tr414459880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.