2017-es TAG Heuer újdonságok

2017. december 07. - Időmérő

tag-heuer-baselworld-2017-ujdonsagok-svajciora-luxusora-karora-orasblog-49.jpg

Aki közelebbről követi a svájci óraipar utóbbi 1.5-2 évben előadott bukdácsolását, az tudja, hogy a sok szenvedő cég közül csak néhány emelkedett ki roppant mértékű irigységgel és persze hatalmas sikerrel övezve – a nagy nevek közül pedig egyértelműen a TAG Heuer az éllovas ebben!

A siker nyitja olyan újdonságokban és kommunikációban rejlik, ami ellene megy a svájciaktól megszokott szokásos ignoráns úthenger megközelítésnek, ahol az első a márka, holtversenyben vele első a tradíció, a második a konzervativitás, a harmadik a termék amit azért el is kéne adni valahogy, a negyedik meg valahol a vásárlóközönség, akinek a nap végén azért csak-csak meg is kéne akarnia venni az órákat, ugye.

tag-heuer-baselworld-2017-ujdonsagok-svajciora-luxusora-karora-orasblog-22.jpgÍgy néz ki a vertikális kuplungszerkezet a Heuer-01 és Heuer-02 kronográfokban. Modernebb, tartósabb, pontosabb megoldás mint az elterjedtebb horizontális kuplung.

Már többször rátapintottunk a TAG Heuer megközelítésében rejlő különlegességre korábbi írásokban – mint például a Top 5 Baselworld újdonságok cikkünkben –, ahol is kiemeltük az Autaviat és a folyamatot, ahogyan a márka online megszavaztatta a Nagyérdeműt, hogy a két tucat vintage Autavia közül melyiket szeretné újralátni. Láss csodát, meghallgatták a balga népet és egy olyan órát hoztak össze ami hatalmas siker a főbb piacok nagy részén. Ilyenről még hírből se hallottak a legtöbb másik nagy márkánál, ahol ha tehetnék, az internetet is kiköttetnék, hogy tökéletes legyen az elzártság a zajos, svájctól olyannyira idegen külvilágtól.

Egy szó mint száz, lássuk az újdonságokat.

tag-heuer-baselworld-2017-ujdonsagok-svajciora-luxusora-karora-orasblog-47.jpg

Carrera Heuer-01 Chronograph 43mm

Nem durrant nagyot, pedig nem elhanyagolható, hogy a méretes 45-ös verzió után immár 43mm-es átmérővel is kapható a Heuer-01 kronográf. Maradt az in-house, ultra-modern, vertikális kuplunggal és oszlopkerékkel szerelt, 4 Hertzen üzemelő saját Heuer-01 szerkezet (igen, a szerkezetet ugyanúgy hívják, mint az órát), de ez a néhány milliméter rengeteget javított-változtatott az óra hordhatóságán, már ami a kisebb, keskenyebb csuklóval rendelkezőket illeti.

A dizájn maradt a 45-össel megegyező: kapható "csontvázasított" változatban (a szó szoros értelmében nem skeleton óra ez egyébként, ezért az idézőjel), de van belőle teli számlapos verzió is, ami kicsit időtlenebb, visszafogottabb megjelenést biztosít. Acél csattal, modern külsővel és belsővel és másfél millió forint körüli árával brutál erős ajánlat, nem csoda, hogy sok szelet kifog a konkurencia vitorláiból.

tag-heuer-carrera-calibre-heuer-01-100-m-45-mm-car208zbf0719-titanium.jpg

Ugyanez titánból...

Aki szereti a modern anyagokat, annak örömhír, hogy a Heuer-01 érkezik titán tokkal és csattal is. A titán sokkal könnyebb, mint az acél, ami szembemegy a beágyazodott "ha nehéz akkor minőségi" reflexünkkel, de ha adunk neki egy kis időt, a napok-hetek múlásával egyértelművé válik, hogy mennyivel kényelmesebb könnyű és relatíve kisebb órát viselni.

tag-heuer-heuer-01-full-ceramic-car2a91bh0742-karora-svajciora-luxusora-kronograf-2.jpg

...És teljes fekete kerámiból!

Az idei év nagy meglepetése, már ami ezt a kollekciót illeti, mindenképp a Carrera Heuer-01 Black Ceramic volt, ami a fekete kerámia tokot fekete kerámia csattal párosítja – szintén másfélmilló forint körüli áron, bárminemű horror fel- és túlárazás nélkül.

Amit a kerámiáról tudni kell, hogy iszonyatos keménysége miatt rendkívül karcálló, csak gyémánttal lehet megkarcolni. Ennek eredményeképp egy fájdalom megmunkálni és még nagyobb fejfájás mindezt szépen kivitelezni, elsősorban ezért van olyan kevés kerámia óra a piacon.

A rideg keménység és karcállóság ára a törékenység: egy kis ütéstől nem fog ripityára törni a kerámia óránk, de jobb ha tudjuk, hogy míg egy fém tok vagy csat ütés hatására benyomódik, addig a kerámiának hasonló rugalmassághoz semmi kedve nincsen. Ennél fogva a kerámia óránk vagy abszolút hibátlan lesz, vagy néhány méretes darabban csattan le a kezünkről.

tag-heuer-heuer-01-full-ceramic-car2a91bh0742-karora-svajciora-luxusora-kronograf.jpg

Következésképp ismernünk kell óraviseleti szokásainkat – ha gyakran kapjuk azon magunkat, hogy szítkozódunk és süvítve kapkodjuk a levegőt, mert rendre nekicsapjuk óránkat valaminek, akkor bizony a rozsdamentes acél vagy titán tokos/csatos variánsok lesznek hosszabb távon hálás társaink. Félreértés ne essék, nem kell hímes tojásként bánni a kerámia tokos órával sem, de a törésnek, mint szélsőséges esetekben lehetséges kifejletnek azért nem árt tudatában lennünk. Ezzel együtt is a fekete kerámia Heuer-01, mely van 45mm és ilyen high-tech anyaghoz képest ritkaság számba menően kisebb, 43mm-es méretben is, egy rendkívül meggyőző megjelenésű karóra. Nem olyan visszafogott, mint egy kis vékony öltönyóra, de ki mondta, hogy az akar lenni, vagy, hogy annak kéne lennie.

tag-heuer-baselworld-2017-ujdonsagok-svajciora-luxusora-karora-orasblog-52.jpg 

Visszatér a Link

Visszatért a Link is, egy fantasztikus kollekció amit nagy felháborodásra nemrég szégyenszemre száműztek a TAG Heuer felhozatalból. A Link egy ikon, de nem a botrányosan elcsépelt módon, ahogyan a legtöbb svájci marketinges szeretné, hogy legyen a terméke.

A következőt kell meglátni a Linkben: a csat vagy "acél szíj" kialakítása olyan egyemberes zsenialitásra vall, amit ritkán engednek ilyen nagy cégeknél kibontakozni és ténylegesen megvalósulni. A Linket, köztük pedig ezt az újat is, kézbe kell venni, hogy megértsük, milyen ihletett konstrukció is ez valójában.

tag-heuer-baselworld-2017-ujdonsagok-svajciora-luxusora-karora-orasblog-2.jpg

A megjelenése tetszik vagy nem tetszik, a kettő között nincs nagyon átmenet; de a megvalósítás, a tokhoz való integráció, a csak igen drágán és csak kifinomult gyártásszervezéssel megvalósítható, szemenként végig szükülő csat, valamint a párját ritkító komfort teszi a Linket azon emberek órájává, akik nem csak bemennek a boltba és rámutatnak a legnépszerűbbre, hogy "Azt kérem!", hanem hajlandóak megfontolni és felpróbálni valami újat is.

A Link megjelenésével és megvalósításával ezt mondja el viselőjéről.

tag-heuer-baselworld-2017-ujdonsagok-svajciora-luxusora-karora-orasblog-3.jpg

Aquaracer újdonságok a vulgáristól a visszafogottig

Az Aquaracer kollekció mindig is a "badass", de versenyképesen árazott kollekciója volt a márkának, ez a közelmúltban annyiban változott, hogy még durvábban néz ki és még versenyképesebb áron érkeznek. Idén kaptunk egy kőkemény sár-zöld Aquaracert, valamint egy egy sarkköri terepmintával megruházott változatot, menő, színre fújt tokkal. Érdekes irány ami jó eséllyel többeket taszít, mint ahányakat vonz, de itt az ideje elfogadni, hogy nem kell minden svájci cégnek a fejével a saját valagában terveznie a termékeit, miközben azon sopánkodik, hogy mi lesz, ha az eredmény valakinek nem tetszik. Le lehet nyugodni minden puristának, nekik ott az Autavia, a Carrera és a Monaco.

tag-heuer-aquaracer-chronograph-calibre-16-cay211b-ba0927-karora-svajciora-kronograf-luxusora.jpg 

Ha pedig Aquaracer és jóízlés, akkor azért van a kettőnek közös metszete is. Rengeteg változat van, szinte mind kerámia lünettával érkezik a kiváló karcállóság érdekében. Ami igazán hivogató közülük, az talán a Calibre 16 kronográf, melynek valahogy most végre tényleg eltalálták az arányait, színeit, stb. Acél csaton, kerámia lünettával, automata kronográffal egy millió körül egy olyan óra ez, ami sem nem fog homlokkal előre kirongyolni a közízlésből két év múlva, sem nem fog lerohadni a kezünkről.

tag-heuer-autavia-jack-heuer-limited-edition-6.jpg

Boldog születésnapot, Jack Heuer!

Bár ott a Baselworld 2017-en, alig merték zárt ajtók mögött megmutatni, nehogy kiszivárogjon ez a TAG Heuer Autavia Jack Heuer különkiadás, amit néhány hónapja, 2017 második felében mutattak be hivatalosan. Mi láttuk Baselben, de ha módjuk lett volna rá, a TAG Heuer PR-osai Men in Black villantóval távolították volna el még az óra emlékét is a fejünkből.

Mostmár megnyugodhatnak, az óra nem került ki idő előtt szélesebb nyilvánosság elé, Heuer bácsi pedig ezzel ünnepelhette tiszteletreméltó 85-ik születésnapját. Jack Heuer a cégalapító Edouard Heuer dédunokája, aki a család negyedik generációs tagjaként óriási teljesítményt ért el, ami a márka sikerre vitelét érinti.

Ahogy legutóbb, újra egy szuper kis videóval kedveskedünk, ha idáig jutottál az olvasásban, álljon itt a Jack Heuer dokumentumfilm, amit ajánlunk megtekintésre ebédszünetben, lefekvés előtt, ébredés után, vagy amikor épp van 17 perced rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://oras.blog.hu/api/trackback/id/tr513404453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása