Váratlan technológiai újítás: Longines Conquest V.H.P. GMT Flash Setting

2018. szeptember 26. - Időmérő

longines-conquest-vhp-gmt-soldier-blue.jpg

Sajnos nem villanthatják meg tudásukat olyan gyakran, mint mi, órakedvelők szeretnénk, de attól még tény, hogy rengeteg kiváló mérnök dolgozik a svájci óraipar eldugott szegleteiben, a nyilvánosságtól távol. A Longines-nél is így megy ez: órás- és tech guruik előbb megalkották az évi +/-5 másodperc pontosságú "Very High Performance" quartz órájukat, majd azt tuningolják a legelképesztőbb módokon – a V.H.P. kollekció pár hónapja frissült öröknaptáras változatáról itt írtunk részletesen. A legújabb, mindössze néhány hete bemutatott modell a Longines Conquest V.H.P. GMT Flash Setting... Íme!

longines-conquest-vhp-gmt-flash-setting-ablogtowatch-1.jpgForrás: aBlogtoWatch

A svájciak, a TAG Heuer-t kivéve gyakorlatilag teljes egészében elszigetelve (és minden jel szerint nem zavartatva) a Szilícium-völgy épp domináló tech irányzataitól, néha-néha megpróbálnak az okostelefonokkal és okoskütyükkel rezonáló projektet végig vinni... A Rolexnek évekbe (!) tellett felkerülni a Facebookra és Instagramra, a Patek Philippe még ennél is tovább várt, mire nagy nehezen fel mert vállalni efféle online jelenlétet. A Longines-nél most épp az okostelefonok és svájci karórák szimbiózisa volt terítéken, mint megoldandó feladat – vagy legalábbis valami, amivel épp elfoglalták magukat.

longines-conquest-vhp-gmt-soldier-blue.jpg

A Longines Conquest V.H.P. GMT Flash Setting neve a "villanó beállítás"-ra utal, miszerint az óra kijelzései nem csak a koronán, de egy telefonos applikáción keresztül is variálhatók. Nem kell más hozzá, mint: az óra, egy okostelefon aminek van villanó vakuja/zseblámpa funkciója, illetve a Longines okostelefonos applikáció. 

Utóbbiban kell beállítanunk otthoni, illetve helyi (mármint ahova épp utaztunk, annak a helynek) az időzónáját – ezt városnevek kiválasztásával könnyítik meg nekünk. Az applikációban mindkét időzóna, tehát az otthoni és a helyi, alatt is megtalálható a "Send Home" és "Send Travel" gomb, amivel átküldhetjük a telefonunk által pontosan mért időt óránkra.

longines-conquest-vhp-gmt-flash-setting-ablogtowatch-10.jpgForrás: aBlogtoWatch

A telefon a következő pillanatban – és itt jön a lényeg – Morse jelekkel, a beépített vaku/LED lámpa használatával levillogja az órát ami a 12-es index 1-esének felső részébe integrált érzékelőn keresztül "látja" ezeket a villanásokat, értelmezi azokat és az otthoni avagy helyi időt az applikációban beállítottakra változtatja.

Zseniális? Kőkorszaki? Persze könnyű lenne a Bluetooth helyetti Morse használat miatt legyinteni a Conquest család legújabb tagjára... De gondoljunk bele, milyen elegáns – költséghatékony, megbízható, mi több, a vezetéknélküli kommunikációs eljárások avulását és azok minden felhasználói oldalon tapasztalható fejfájását megkerülő megoldás is ez valójában. Mi több, árban, ha minden igaz, százezer forint alatti prémiumról beszélhetünk a három mutatós Conquest V.H.P. felett – önmagában a GMT kijelzést drágábban szokás ennél mérni, nem hogy még egy ilyen technológiai újítást.

longines-conquest-vhp-gmt-soldier-silver.jpg

Összességében tehát kijelenthető, hogy furcsa, egyedi, de (meg-)szerethető újítás ez a Longines részéről. A Longines Conquest V.H.P. GMT Flash Setting elérhető lesz 41 és 43 milliméteres változatokban, eltérő számlapokkal, sőt, még egy fekete acél tok/csat kombinációval is. A fülek a Longines-tól megszokottan elég hosszúak, noha lefelé íveltek, így kisebb csuklóval célszerű majd a 41-es modellt megcélozni, ha a hosszabbtávú kényelem és előnyös megjelenés szempont.

A Longines Conquest V.H.P. GMT Flash Setting ára négyszázezer forint körül várható – a fekete, acél csatos verzió nagyjából százezerrel fog többet kóstálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://oras.blog.hu/api/trackback/id/tr4214263987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása