TAG Heuer Carrera Calibre 16 Chronograph Panda 2018-as újdonság

2018. április 05. - Időmérő

tag-heuer-carrera-calibre-16-chronograph-orasblog-karora-svajciora-luxus-ora-kronograf-1.jpg

2018 erős év volt úgy a genfi, januári SIHH, mint a márciusi BaselWorld kiállítás felhozatalának köszönhetően. Ezzel együtt is voltak olyan márkák, akik jobban odatették magukat az elmúlt évben – vagy években, mert bizonyos modellek kifejlesztése több éven át is tarthat –, ennek fényében pedig kifejezetten a Breitling, TAG Heuer, Omega, Zenith, sőt, meglepetésre a Rado nyűgözött le az új modellek számával, sokszínűségével és gondos kialakításával. Most a TAG Heuer Carrera Calibre 16 Chronograph-ot vesszük közelebbről is szemügyre, ez ugyanis a legújabb, rendkívül versenyképesen árazott, fél-vintage-fél-modern Carrera.

tag-heuer-carrera-calibre-16-chronograph-orasblog-karora-svajciora-luxus-ora-kronograf-6.jpg

"Fél-vintage-fél-modern?" Nos, igen – bár az ilyen kategorizálásokra inkább csak mi, az óraipar minden rezdülésére kényesen ügyelő OCD-sek figyelünk fel. A fülek egyenes metszése már réges rég óta a Carrera karakteres, férfias élének egyik meghatározója, a fülek hossza valamint pontos kialakítása mindazonáltal inkább az újabb Heuer-01 vonalat juttatja eszünkbe, mint a '90-es vagy 2000-es évek Carreráit.

tag-heuer-carrera-calibre-16-chronograph-orasblog-karora-svajciora-luxus-ora-kronograf-5.jpg

A számlap a méretes kronográf segédszámlapokkal 6 és 12 óránál, valamint a sárgított, mesterséges patinában játszó indexek és a pirosas-narancssárga kronográf mutatók már a vintage érzetet erősítik – és teszik azt, szerintünk, az óra előnyére. Sokan vannak, akiknek a Heuer-1 nyitott (de még zárt) számlappal is "too much", a TAG Heuernél pedig a jelek szerint tényleg érzik a ritmust és jókor döntöttek úgy, hogy a fentiek hangját meghallva készítenek egy új(abb) Carrera kronográfot, mely az itthoni órapiacon is jól ismert, kiválóan árazott Carrera Calibre 16 vonalba hoz egy kis frissességet.

tag-heuer-carrera-calibre-16-chronograph-orasblog-karora-svajciora-luxus-ora-kronograf-8.jpg

Fontos részlet, hogy a Heuer-01 45 és 43 milliméteres méretével ellentétben a Carrera Calibre 16 Chronograph 41 milliméteres tokátmérővel érkezik, ami a kortalanabb, vagy legalábbis kissé konzervatívabb méreteket és arányokat kedvelők számára kiváló hír. Könnyű lett volna ezt is 43-as tokba foglalni, de szerencsére nem így lett – az "eredeti" Carrera egy klasszikus, de nem kevésbé sportos kronográf óra, aminek egyszerre kell hoznia a modern/sportos megjelenést és az idők és múlandó trendek felett állást.

Szintén fontos, hogy a lünetta immár kerámia, úgyhogy búcsút inthetünk a viszonylag könnyen és nem túl szépen kopó alumínium lünettáknak amiket a korábbi Cal.16 modelleken láthattunk: a kerámia ugyanis teljesen karcálló (csak gyémánttal lehet megkarcolni). 

tag-heuer-carrera-calibre-16-chronograph-orasblog-karora-svajciora-luxus-ora-kronograf-3.jpg

A hátlap tömör acél, a mögötte dolgozó ETA 7750 (vagy annak szintén svájci, a Sellita által gyártott megfelelője) nem látható az in-house szerkezetekkel szerelt modellekkel szemben. Kapunk cserébe egy menő TAG Heuer logót, egy feliratos emlékeztetőt, hogy a front zafír kristály, illetve hogy a tok – rögzített koronával! – 100 méteres mélységig vízálló, ahogy annak lennie kell egy eféle óránál.

tag-heuer-carrera-calibre-16-chronograph-orasblog-karora-svajciora-luxus-ora-kronograf-14.jpg"Élőkép:" aBlogtoWatch.com

Az egy millió forint körüli ár egy igazi TAG Heuer klasszikus legújabb változatáért a panda számlapok kelendőségével, kiváló, háromszemes acélcsattal és immár kerámia lünettával, kékben vagy feketében egyaránt roppant versenyképes ajánlat – annak is kell lennie, mert ez egy fontos modell a TAG Heuernek éppúgy, mint a márka szerelmeseinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://oras.blog.hu/api/trackback/id/tr5813796644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása