Panerai 2018 őszi újdonságok II.: 3 új Panerai Luminor Marina modell: PAM 795, PAM796, PAM797

2018. szeptember 22. - Időmérő

panerai-luminor-marina-8-days-power-reserve-watch-pam795-steel-pam797-titanium-8.jpg

PAM 795, PAM796, PAM797: milyen figyelmesek voltak (végre) a Panerainál: három, egymást követő referenciaszámú modell érkezett az őszi újdonságok sorát erősítendő. A Panerai Luminor Marina, avagy a sokak szemében a "Klasszikus Panerai" megjelenést képviselő modellek közül 2, a PAM795 és PAM797 szinte egyformák, csak anyaghasználatban térnek el, míg a PAM796-ot sikerült beékelni közéjük. Kezdjük most ezutóbbival.

panerai-luminor-marina-8-days-power-reserve-left-hand-pam796-3.jpg

Teljes neve: Panerai Luminor Marina 8-Days Power Reserve Left-Hand PAM796. Ha valaki egy vacsoránál megkérdezi, milyen óránk van, mondjuk, hogy "Panerai", vagy "Luminor", ha óraőrültek között vagyunk, akkor PAM796... De semmi esetre se soroljuk el az egész nevet, mert az a nagyzolási mánia aggasztó mértékéről tenne tanúbizonyságot... Találkoztunk már ilyennel, ezért is jelezzük a mértékletesség fontosságát!

panerai-luminor-marina-8-days-power-reserve-left-hand-pam796-5.jpg

316L rozsdamentes acél tok 300 méteres vízállósággal és 44 milliméteres átmérővel felvértezve hivatott az in-house P.5001 werket távol tartani a külvilág minden elemétől. Ritkaság a balkezes korona – ez a különlegesség fű alatt "Left-Hand" megjelölést kapott a modellnévben, néhány éve még "Destro" néven futott – ha menőzni akarunk és/vagy igazán szeretnénk ismerni a Panerai-t, akkor ajánlott így hivatkozni rá. A "Destro" egyébként jobb, vagy jobbkezes jelentéssel bír: ha nem lenne elég, hogy olasz szó utal egy viszonylag fontos terméksajátosságra, a régi Panerai még megkavarta az emberek fejét azzal is, hogy a balkezeseknek szóló órát "jobbkezes" néven árulta – a "logika" az volt, hogy mert a balkezesek (már amelyik, egyébként) a jobb kezén viseli az órát.

panerai-luminor-marina-8-days-power-reserve-left-hand-pam796-1.jpg

Fura elnevezés ide vagy oda, a bal oldali koronával extra kényelmes viselet lehet a PAM796 bal kézen is – a csuklótól "elfelé" fordított koronahíd ugyanis garantáltan soha nem lesz zavaró... Plusz "poén" egy ingujj alól kikandikáló Panerai, aminek látszólag nincs koronahídja... Mert hát igen, ha az ember nagyon sok ideje foglalkozik órákkal, akkor az ilyen különlegességek és ritkaságok szórakoztató-értéke előtérbe kerül – ha még nem hisztek nekünk, csak várjatok néhány évet és jussunk eszetekbe, ha elkezdtek az ilyen fura megoldásokért lelkesedni!

panerai-luminor-marina-8-days-power-reserve-left-hand-pam796-4.jpg

A P.5001 szerkezet a P.200x széria leszármazottja, melynek nyolc napos járástartalékánál talán csak a hátlap közepén található hatalmas járástartalék-kijelzés tesz túl cool-factorban. Nem csak Panerai-, de bármilyen luxuskaróra mértékével rendhagyó ez a relatíve óriási kijelzés – ha jól látjuk a gyári képek alapján, akkor a mutató nem csak kék, de még egy kis lumineszcens festést is kapott. Ha akar valaki Instagram-híres képet csinálni, a félsötétben lefotózott hátsó, méretes lemez (rajta a megannyi kővel és felirattal), valamint a feltöltött és fényesen világító mutató makrója biztos megosztásokra lelne a legnagyobb Panerai instagram oldalak között – ha szeretitek a Panerai-t, javasoljuk, kövessétek a PaneraiCentral-t és a PaneraiPlus-t kiváló fotókért.

Zárásképp talán a legfontosabb újdonság a Panerai Luminor Marina 8-Days Power Reserve Left-Hand PAM796 kapcsán az ára: a korábban három millió forint körül induló Destro árakat lényegesen lejjebb hozza a PAM796 a két millió körüli árcédulájával. Nem olcsó, de saját szerkezetes, ritkább konfigurációjú Panerai-t ennyiért nehéz/lehetetlen másikat találni.

panerai-luminor-marina-8-days-power-reserve-watch-pam795-steel-pam797-titanium-8.jpg

A Panerai Luminor Marina 8-Days Power Reserve PAM795 és PAM797 anyaghasználatukban térnek el: a PAM795 acél-, míg a PAM797 titán tokot kap a Neuchâtel-i gyárban. Ezeknél a modelleknél is megvan a 8 napos járástartalék, a 44 milliméteres átmérő és a 300 méteres vízállóság, sőt, még járástartalék-kijelzés is akad, igaz, ezesetben a számlapon, öt óránál. Van másodperckijelzés is, 9 óránál. Nincs viszont átlátszó hátlap, így a P.5002 werk rejtve marad a masszív, acél hátlap mögött – igaz, ha valakinek fixa idea-ja a zafír kristály hátlap, aligha jelent majd gondot egy átlátszó hátlapot szerválni.

panerai-luminor-marina-8-days-power-reserve-watch-pam795-steel-pam797-titanium-4.jpgpanerai-luminor-marina-8-days-power-reserve-watch-pam795-steel-pam797-titanium-7.jpg

Fontos megjegyezni, hogy a Panerai gyári képeken elképesztően sötétre fotózták a titán tokos PAM797-et – a hátlapos fotón látszik, hogy valójában milyen közel is van megjelenésében a két anyag. A többi fotón olyan, mintha fekete PVD lenne a titán tokos változat – míg a valóságban a titán egy árnyalatnyival sötétebb csak a rozsdamentes 316L acélnál, illetve színre egy kicsit barnásabb, telítettebb.

panerai-luminor-marina-8-days-power-reserve-watch-pam795-steel-pam797-titanium-3.jpg

Az igazi eltérés a Panerai által használt titán és acél között nem is a megjelenés, hanem a tömeg, valamint a tapintás lesz: a titán tokok észrevehetően könnyebbek, valamint, és ez is érdekes tulajdonság, melegebbek a tapintásnak – még ha nem is hordtuk egy ideje az órát. Az acél tokkal sokszor egy hideg darab acélt csatolunk kézre, míg a titánnál a hőmérsékletbeli eltérés legtöbbször sokkal alacsonyabb lesz bőrünk és az óra között.

Árban a két modell az előbb bemutatott PAM796-tal megegyező módon két millió forint körül várható, közülük a titán tokos PAM797 lehet majd néhányszáz euróval drágább.

A bejegyzés trackback címe:

https://oras.blog.hu/api/trackback/id/tr414255699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása