Breitling Exospace B55 Yachting: Okos-, Breitling- és hajós óra egyben!

2018. július 10. - Időmérő

breitling_exospace_b55_yachting_1_copy.jpg

Amikor néhány éve a Breitling először bemutatta az Exospace B55-öt, mondhatjuk, hogy elsők között gondolta újra az okostelefon és karóra kapcsolatát: előbbit alárendelte utóbbinak, és nem fordítva. Tehát míg a legtöbb okosóra szinte semmit nem ér a hozzá társított telefon nélkül, addig az Exospace B55 egy teljesértékű "Professional Breitling" – olyan patent, mindenre képes Breitling, mint a már jól ismert Emergency vagy Cockpit B50 kollekciók modelljei.

Ezzel szemben a legtöbb okosóra alárendeltje a telefonnak, egyfajta szócsőként működik – ami nem jelenti azt, hogy ne lenne indokolt az Apple Watch és társai óriási sikere... De a Breitling elsők között jött rá, hogy a svájci luxus óragyártásnak átgondolt prioritásokkal kell megközelítenie ezt a kényes témát, ha sikeres akar lenni.

breitling_exospace_b55_yachting_2_copy_3.jpg

Ennek kifejeződése az Exospace B55 amiből készült már változat a repülés, illetve az autózás szerelmeseinek, valamint annak legújabb, idei variánsa, a B55 Yachting. 

Breitling Manufacture Caliber B55 SuperQuartz szerkezet azon túl, hogy 10 éves akkumulátor időt tud és elképesztően pontos, szállítja a tőle megszokott (luxusórától ezen az árszinten viszont szokatlanul hosszú) listáját a komplikációknak: két időzóna kijelzése, visszaszámlálók, különböző kronográfok, naptárak, ébresztők, és ezeken túl tudja a regatta vitorlás versenyekhez szükséges "regatta timer" visszaszámlálót.

breitling_exospace_b55_yachting_1_copy_2.jpg

Ezeken felül számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyhez viszont igenis kell a telefon: egyes időzónákat átállítani, összetett vissza- és előreszámlálókat indítani mind könnyebb, az applikáción keresztül – továbbá bizonyos alapvető értesítéseket is kaphatunk új üzenetekről és hívásokról, de ez természetesen kikapcsolható, ha el szeretnénk kerülni az okosóra-feelinget, de a Breitling B55 egyéb funkcióval viszont élni szeretnénk.

breitling_exospace_b55_yachting_2_copy_4.jpg

A Breitling Exospace B55 Yachting 46 milliméter átmérőjű és 15,25mm vastag, 100 méterig vízálló titán tokkal érkezik, elől konvex, dupla tükröződésvédelemmel ellátott zafír kristály védi, míg a hátlapja tömör, csavarokkal rögzített. A lünetta iránytűként funkcionál és ennek megfelelően a búvárórákéval ellentétben mindkét irányba forgatható. 

A számlap a menőség csúcsrajáratása érdekében karbon, a fő mutatók pedig Super-LumiNova bevonatot kaptak. A szíj a Blue TwinPro gumiszíj pillangó csattal, ahogy megszoktuk és szeretjük a Breitlingtől.

breitling_exospace_b55_yachting_2_copy_2.jpg

A vizes-hajós órák egyik csúcsa a Breitling Exospace B55 Yachting, ezt jól jelzi megjelenésével éppúgy, mint összetettségével, vagy kb. 2,1 millió forintos listaárával. Cserébe, autós hasonlattal élve "kimegy a világból" – ahogyan a Breitling Professionaltől megszokhattuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oras.blog.hu/api/trackback/id/tr3114102685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása