Breitling 2018-as újdonságok II.: Navitimer 1 B01 Chronograph

2018. április 25. - Időmérő

breitling-navitimer-1-b01-chronograph-watch-02.jpg

Előző cikkünkben szemügyre vettük a Chronomat 44 B01-et, lássunk most egy másik Breitling és pilótaóra klasszikust: a Navitimer 1-et! Nevesül, íme a Breitling Navitimer 1 B01 Chronograph, hogy a teljes nevén szólítsuk. Összesen hat új variációval van dolgunk – plusz még a számtalan másik ami származik a szíjak/csatok variálásából –, már csak ebből is kitűnhet, hogy mennyire fontos is a márkának a Navitimer 1 sorozat.

breitling-navitimer-1-b01-chronograph-watch-04.jpg

A Navitimer gyakorlatilag a kvázi-modern Breitling pilóta-kronográfok ikonikus darabja, mi több, talán a legismertebb/legnépszerűbb Breitling kollekció is egyben. A jellegzetes kalkulációs skálákkal a számlap körül, a három segédszámlappal, piros kronográffal, összetett, mégis (furcsa mód) funkcionális megjelenéssel a Navitimer 1 méltán emelkedett már régesrég a kronográf karórák nagyjai közé.

breitling-navitimer-1-b01-chronograph-watch-01.jpg 

A Navitimer 1 B01 43 és 46 milliméteres tokmérettel érkezik – edzett memóriával rendelkezők emlékezhetnek a pár éve megjelent (de nem túl nagy sikert aratott) Navitimer 48mm-es változatára is, az már tényleg mint egy espressos csészealj, úgy nézett ki. A 43 és 46mm-es átmérő azonban kiváló méretezés: a 43-assal kevesebb "anyag" kerül a segédszámlapok és a tok széle közé, míg a 46-os nagyobb lenyomata azok kedvében jár, akik a Breitlinget a bátor tokméretezései miatt (is) szeretik.

breitling-navitimer-1-b01-chronograph-watch-06.jpg

Öncélúan a kedvencükkel kezdjük: ez a Navitimer 1 B01 Chronograph 43 acél tokkal és 7-szemes acél csattal, panda számlappal. A krémes alapszín a fehérnél kicsit elegánsabb, nyugodtabb hangulatot kelt, míg a fekete segédszámlapok kiemelik a kronográf funkcionalitást és sportosabb, kiélezettebb hangulatot árasztanak. A sokszemes csat természetesen más számlapokkal is rendelhető – valahogy itt ezen a darabon mégis szépen összeállt minden. 

breitling-navitimer-1-b01-chronograph-watch-07.jpg

Mi már régóta tudtuk és érezzük, hogy vissza fog jönni a "two-tone" – BaselWorld 2018, egyelőre a nagyágyúk soraiban megbújó, megannyi újdonsága tanúsítja, hogy igazunk volt. Ennek oka, hogy árban nem óriási az ugrás az acél tokhoz képest (egy teljes arany óra felárának töredéke), viszont az egész óra megjelenése kimértebb, időtlenebb, elegánsabb, sőt, bizonyos szempontból "értékesebb" lesz... De ez nem jelenti azt, hogy a two-tone nem szívlelőitől azt várnánk, hogy egyhamar megtérjenek. Sebaj, ezzel együtt is patent az acél tokkal és arany lünettával szerelt Navitimer 1 – ha nem másodpilóta hanem kapitány vagy, akkor jó eséllyel ilyet akarsz majd hordani, nem a színacélt.

breitling-navitimer-1-b01-chronograph-watch-05.jpg

A legtöbb másik változatról szórtunk itt el képeket, mindenki kedvére szemezgethet közöttük – illetve ezeket hamarosan a boltok vitrinjeiben is meg lehet majd találni.

Fontos részlet, hogy eltűnt a szárnyas logó a Navitimerről is – maradt az írott, kacifántos B... számlap-elemekből így sincs híján a Navitimer, búsulásra semmi ok! A B01 kaliberről már sokszor szót ejtettünk, a lényeg, hogy egy high-tech, 4 Hertzen üzemelő, ~3 napos járástartalékot biztosító in-house werk ami – és ez nagy szó – immár átlátszó hátlapon keresztül lesz büszkén mutogatva! Hála ezért Kernéknek (a szárnyakat viszont kérjük vissza...!)

breitling-navitimer-1-b01-chronograph-watch-03.jpg

A Navitimer 1 B01 árai 2,5 millió forinttól (43mm, acél tok, bőr szíj) a two-tone 3,1 milliós árán át az egészen meredek 7,3 millióig terjednek (teljes vörös arany 46mm). 

A bejegyzés trackback címe:

https://oras.blog.hu/api/trackback/id/tr3413828178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása