Mido Commander Shade – Hiánytalan vintage hangulat

2018. május 30. - Időmérő

mido-commander-shade-1.jpg

A jelek szerint szerencsére a vintage órák modern kiadásainak szerelmesei nem kell, hogy beérjék csak búvárórákkal vagy kronográfokkal: a Mido egyike azon kevés márkáknak, amelyik elhozza a hamisítatlan vintage stílust az öltöny- vagy, hogy stílusosabbak legyünk, a koktélórák kedvelőinek is! Íme a Mido Commander Shade, avagy "Parancsnok Árnyék." Még a neve is egész patent.

mido-commander-shade-13.jpg

Az óradizájn jellegzetesen vintage jegyeit nehéz lenne egy listába összefoglalni, sőt, szóban körülírva még talán furcsán is hangzana az "árnyékolt számlap, blokk indexek, széles mutatók és régi betűtípus" leirat. Viszont kézre véve egy ilyen retro inspirált órát, a helyzet hirtelen a napnál is világosabb lesz: hanyag elegancia találkozik erőteljes vonásokkal egy jól elkészített retro órán. Ezt tudják a Midonál is.

mido-commander-shade-10.jpg

A Mido Commander Shade tokja mindössze 37 milliméteres amit tovább módosít a "fületlen" kialakítás: egészen apró, kerek, és hihetetlen kényelmes óra benyomását téve ezáltal. A tok 10,45mm vastag, amit jól leplez a folyami kavics mintájára lekerekített hátlap és jellegzetesen ívelt tokfal.

mido-commander-shade-12.jpg

A számlap szolgál rá a Shade avagy árnyékolt elnevezésre: a bő fél évszázaddal ezelőtti óradivat jelentős eleme volt a szín- vagy árnyékátmenetes számlap ami (végre!) kezd visszatérni az órapiac minden szegmensébe. A masszív indexek és a széles mutatók kiváló leolvashatóságot biztosítanak, stílusos adalék a hosszú központi másodperc mutató valamint az applikált, következésképp csillogó-villogó Mido és Commander feliratok 12 és 6 óra között.

mido-commander-shade-15.jpg

A Datoday a Mido elnevezése a nap-dátum kijelzésnek, ami egy elegáns, "business" világot idéző kombinációja egyébként nem hihetetlen bonyolult komplikációknak. Mivel a tok csak 37mm, így ezek a kijelzések, amik megannyi órán eltörpülnek, itt nagy teret kapnak – sokkal jobban mutatnak itt, mint egy 42-44-es órán, ahol a szerkezet méretéből fakadóan nem tudnak arányaikban nagyobbak lenni. Itt viszont tökéletesen mutatnak a széles, vastag, jól leolvasható feliratok. Az ETA 2836-2 automata szerkezet megbízható, minőségi werk aminek szervizelése évtizedek múlva sem szabad, hogy gondot jelentsen egy valamirevaló órásnak.

mido-commander-shade-arany-2.jpgForrás: Hodinkee

A Milanese-stílusú sokszemes csat roppant kényelmes viseletet biztosít, ha kialakítása és tervezése megfelelő gondossággal történt. Ez tényleg a hab azon a bizonyos retro tortán – de minden valószínűség szerint bármilyen más fajta szíjjal is lehet kombinálni a Mido Commander Shade tokját.

mido-commander-shade-2.jpg

A Mido Commander Shade igazi retro villanás, makulátlan eleganciával, funkcionalitással és egyedi, bátor módon konzervatívnak hagyott méretezéssel. Ha valami, hát ez nagy rést töm be a megengedhető árú, patent vintage órák piacán. Acélból 250 ezer, arany PVD változatban 300 ezer forint környékén várható az ára.

A bejegyzés trackback címe:

https://oras.blog.hu/api/trackback/id/tr9014006074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása