Panerai 2018-as újdonságok III: 38mm-es Panerai? Bizony!

2018. június 01. - Időmérő

panerai-luminor-due-38-and-42mm-sih-h2018-release.jpg

A Panerai óriási búvárórák gyártásával kezdte történetét még a II. világháború előtt. Javarészt az olasz haditengerészet különleges egységeinek készítettek búvárórákat, de a legnagyobb, legelvetemültebb darabokat az egyiptomi hadsereg kapta – ezek, illetve az ezeknek dedikált modern "homage" modellek az Egiziano avagy "egyiptomi" névre hallgatnak és 50mm, vagy annál is nagyobb tokkal érkeznek... Nos, most épp az ellenkező irányba tett valaha volt legnagyobb Panerai lépést vesszük szemügyre: íme a Panerai Luminor Due 3 Days Automatic 38mm, a legkisebb Panerai karóra.

panerai-pam00906_1.jpg 

Az alig néhány éve debütált Luminor Due kollekció eddigi 42 és 45 milliméteres felhozatala bővül tehát a 38-as variánssal. A Luminor Due lényege, hogy a jellegzetes Luminor vonalakat – tehát a párna alakú tokot, a tökéletesen kerek lünettát, a koronahidat, valamint a rövid, de markáns füleket mind megkapjuk, csak egy sokkal vékonyabb, ha szabad ilyet mondanunk, öltönyórásabb körítésben. Ha pedig öltönyóra, akkor jogos az igény a minél kisebb méretre, hiszen ha valahol, akkor egy hosszú ing- vagy zakóujj alatt bizony nagyon is pofás tud lenni egy kisebb óra.

panerai-luminor-due-3-days-automatic-38mm-ablogtowatch-03.jpgForrás: aBlogtoWatch

Nekünk volt szerencsénk a 2018-as SIHH keretében kézbe is vennünk ezeket az újdonságokat, így első kézből jelenthetünk az élményről. A helyzet ugyanis roppant összetett akkor, amikor egy ilyen ikonikus forma kerül ilyen mértékben kimozdításra a komfortzónából – nem feltétlenül a dizájn komfortzónájából, hanem inkább a törzsvásárlókéból... 

A valóságban a következő a helyzet: aki nem szereti a kis órákat (mert vastagabb a csuklója, vagy csak ízlés okán), nos, az valószínűleg a 38-as Luminor Due-tól sem fog megtérni – de aligha ez volt a célja a Panerainak. Aki viszont nyitott tud lenni rá, az egészen más arcát láthatja meg a jól ismert Luminornak. A kicsi, mert 38-ban tényleg igen kicsike, méretben teljesen más vonásai rajzolódnak ki, kerülnek elő- illetve háttérbe. 

panerai-luminor-due-38mm.jpg

A Panerai Luminor Due 3 Days Automatic 38mm, ahogy az egy igazi Luminortól elvárható, több különböző arcát képes mutatni. A négy variáció, a PAM903 (acél fehér számlappal), PAM755 (acél szürke számlappal), PAM756 (arany fehér számlappal) és PAM908 (arany fekete számlappal). A tok-számlap-szíj színösszeállítás alapjaiban határozza meg a hangulatot: két verzió egyértelműen nőies, míg a másik kettő markánsan férfias vonásokkal rendelkezik.

panerai-luminor-due-3-days-automatic-38mm-ablogtowatch-12.jpg

Kétségtelen, hogy a márka igyekezik nyitni a női vásárlók felé akik eddig, tegyük hozzá, rendkívül szexi módon, a 44-es (és a nemrégiben bemutatott 42-es) Luminorokat hordták előszeretettel. Mostmár viszont a hölgyek is megkaphatják a jellegzetes Panerai megjelenést olyan méretben és stílusban, ami kifejezetten passzol a hölgyekhez is.

panerai-luminor-due-3-days-automatic-38mm-ablogtowatch-14.jpg

panerai-luminor-due-pam756.jpg

Félreértés ne essék, a 38-as Luminor Due egy tökéletes öltöny-Panerai, amit már első próbálkozásra is eltaláltak a márkánál. A vörös arany tok fekete számlappal gyilkos kombináció, főleg a gyönyörű és magas minőségű gyári fekete szíjon – a fekete aligátor a fekete varrással telitalálat hozzá, de az acél-szürke kombináció is könnyen maszkulin arcot ölthet egy sötétebb szíjjal.

panerai-luminor-due-pam903.jpgAz acél modellek teli hátlappal, míg az arany modellek a fenti kettő valamelyikével érkeznek.

Ami a meghajtást illeti, mindegyik modell az OP XXXIV automata kaliberrel érkezik, ami ValFleurier alapokra épül, 4 Hertzen üzemel, 171 alkatrészből áll és 3 nap járástartalékot biztosít.

panerai-luminor-due-3-days-automatic-38mm-ablogtowatch-06.jpg

Száz szónak is egy a vége: az új Panerai Luminor Due 38mm egy bátor, várt-váratlan döntés a márkától. Sikeréhez nem férhet kétség, még akkor is, ha sokan meg fognak maradni a 42-44-es, vagy annál is nagyobb méretű modelleknél.

A bejegyzés trackback címe:

https://oras.blog.hu/api/trackback/id/tr2314014824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása