"Budget Búvár" Mido Ocean Star Diver 600

2018. december 29. - Időmérő

mido-ocean-star-diver-600-2.jpg

Na jó, azért nem annyira büdzsé-barát, mint a japán konkurencia legjobbjai (Seiko SKX, Citizen Promaster és még sorolhatnánk), de svájci mércével igenis impresszív a Mido Ocean Star Diver 600 ötszázezer forint alá várható árávál.

A lényeg, röviden: a nagy számok (és rendkívül robusztus felépítésű órák) kedvelőinek tetszetős 600 méteres vízállóság, 99% bizonyossággal kerámia lünetta (ez az infó döbbenetes módon hiányzik a Mido hivatalos oldalán az óra leírásából, de minden hírben megjelenik és a képek alapján is annak tűnik), hivatalos COSC Chronometer igazolás, a felépítéshez képest minimalizált tokvastagság, 80 órás járástartalék és, ha ez számít, erősen Audemars Piguet Royal Oak Offshore ihletésűnek tűnő óra- és percmutatókkal.

mido-ocean-star-diver-600-pr-2.jpg

A részletek iránti élesebb látással megáldottaknak feltűnhet még a kék számlapos acél verzió acél csatszemeinek szélén az igen pofás lekerekítések és polírozások sora – a Mido jól érzett rá, hogy az emberek nem csupán egy csuklón hordható bunkert keresnek az ilyen búvárórákban, hanem kifinomult, igényes részleteket is. Így 500 ezer környékén pedig bár vannak, akik ezeket a részleteket megspórolják, a Mido közelmúltbéli lelkesedéséhez jól passzolnak ezek a tetszetős részletek. 

mido-ocean-star-diver-600-pr-7.jpg

Nem durrant el senkinek az agya sem a design, sem pedig a marketing osztályon sem: nincs 87 sor szöveg és felvágás a számlapon, csak ami még védhető: Mido Automatic fent, Ocean Star Diver, Chronometer Si, vízállóság alul, és Swiss Made legalul.

mido-ocean-star-caliber-80.jpgKösz, Mido, a szuper felbontású képet! Szerencse, hogy nem fényképezőt gyártanak :-)

Apropó, Chronometer "Si". A Mido Caliber 80 Si az ETA C07.821 szerkezeten alapul, hajszálrugója pedig szilícium (high-tech cucc, ami eddig leginkább a Rolex, Omega, Ulysse Nardin és Patek Philippe kiváltsága volt), főrugója ELINFLEX, frekvenciája pedig 3Hz-re mérsékelt – ezzel is segítve a hosszabb járástartalék elérését. A hátlapról nincs kép, de a hírek szerint egy tengeri csillag domborműve található rajta – mely a Mido Ocean Star kollekció logója.

mido-ocean-star-diver-600-pr-1.jpg

A tok 43,5 milliméter átmérőjű – nem kicsi, de 600 méteres búváróra mértékkel nézve nem bődületes –, vastagsága pedig 14,05mm, ami szintén a hordhatóságot szolgálja a papírnehezék funkcionalitás helyett. Akad Super-LumiNova bőséggel, hogy legyen fényjáték a sötétben, ahogyan az egy patent búvárórától elvárható.

mido-ocean-star-diver-600-pr-3.jpg

Sokat tud, nem kell bankot robbantani érte és rögtön két változatban elérhető: a Mido Ocean Star Diver 600m kék számlappal, acél tokkal és acél csattal, valamint fekete számlappal és fekete PVD bevonatú acél tokos, fekete gumi szíjjal. Mindkét változat 500 ezer forint körüli árral kerül a boltokba.

A bejegyzés trackback címe:

https://oras.blog.hu/api/trackback/id/tr4714521324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása