Breitling 2018-as újdonságok III.: Navitimer 1 Automatic 38

2018. május 03. - Időmérő

breitling-navitimer-1-automatic-38-02.jpg 

Harmadik, utolsó fejezete a Breitling 2018-as újdonságait bemutató sorozatunknak az új Navitimer 1 Automatic 38-cal foglalkozik, amely (végre!) egy új de felismerhető, tipikusan Breitling modell... Kis méretben! Lássuk, mit tud egy 38-as Breitling.

"Eretnekség!" vagy "Végre!" – úgy véljük, ezen a két hozzáálláson fognak osztozni a Breitling márka legnagyobb kedvelői az új Navitimer 1 Automatic 38 láttán. Mi eretnekségnek semmiképp nem neveznénk, hiszen a Breitling már jó ideje gyártott kisebb méretű órákat – lásd kisebb Coltok, Montbrilliant-ok és társaik. Azt persze tökéletesen megértjük, hogy a modern Breitling image-ének része a nagy, azaz 44-46 közötti tipikus méretezés, amire marketingből még rá is játszottak egészen a közelmúltig... De talán azt sem nehéz elfogadni, hogy sokan szeretnének ikonikus Breitling dizájnt csodálni a csuklójukon, de tenni mindezt a gigászi méretezés elhagyásával.

breitling-navitimer-1-automatic-38-01.jpg

Az első és legfontosabb: lehet egy Navitimer Navitimer kronográf nélkül? Nos, minden jel szerint lehet! A "slide rule" (magyarul leginkább logarléc) itt is megtalálható, ami értelemszerűen lemarad, az a kronográfhoz párosított tachyméter skála. Tachyméter skála van a kronográfok 90%-án, míg logarléc a Navitimeren kívül csak elvétve akad a modern svájci luxusóra-kínálatban – így a 38-as Navitimerrel sem maradunk le semmiről, pánikra semmi ok. A számlap és vele együtt az egész óra még így, kisebb méretben és kronográf nélkül is könnyen felismerhető Navitimer – nincs kétség afelől, hogy Breitling és/vagy Navitimer fanatikusok kedvelt választása lesz, amikor egy fiatal családtagnak, párnak, vagy saját maguknak formálisabb alkalmakra szeretnének órát, de eddig csak a szándékkal komplikált megjelenésű (és épp ezért szeretett-imádott) Navitimerek közül választhattak.

breitling-navitimer-1-automatic-38-04.jpg

A Navitimer 1 Automatic 38 a keskeny átmérőt 10,10 milliméteres, tehát egész diszkrét vastagsággal kombinálja. A tok lehet acél acél lünettával, vagy acél vörös arany lünettával néhány százezres felárért. A tok megkapta a jellegzetes, erőteljes megjelenésű, de kifinomultan ívelt füleket, a gyöngyözött szélű lünetta pedig a vintage/retro hangulat erősítése mellett a mai modern óradizájnban való ritkaságával is kitűnik. A szerkezet a Breitling B17 névre hallgató, enyhén módosított, magas minőségű ETA alap-werk Breitling-féle változata ami, ahogy a számlap büszke "CHRONOMETER NAVITIMER" felirata is hirdeti, COSC kronométer igazolással érkezik – így, 4'500 svájci frankos indulóárral ez egy becsülendő extra.

breitling-navitimer-1-automatic-38-03.jpg

Aki tehát a fenti két opció közül az "Eretnekség!"-et választotta, annak eláruljuk, hogy megannyi történelmi kapcsolódási pontja vannak ennek az új Breitling Navitimer 1 Automatic 38-nak. A gyöngyözött szélű lünetta a már-már könnyfakasztóan szép, 1954-es Navitimer 806-ról érkezik, míg a három mutatós "kronográftalan" Navitimer már az '50-es években is létezett a 66-os referenciával.

Egy szó mint száz, itt a bizonyíték, hogy egy alapmodell is lehet érdekes és szemrevaló darab – újabb telitalálat a Breitlingtől úgy a méret mint a dizájn és az árazás terén. Az acél-acél modell egy millió forint környékén várható, az acél tokos, vörös arany lünettás változat két-háromszáz ezerrel fog többe kerülni, míg az acél-acél változat acél csaton a kettő között lesz valahol.

Ne hagyjátok ki a Breitling Navitimer B01 kollekciót bemutató cikkünket itt...
...és a 2018-ra frissült Breitling Chronomat részleteit itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://oras.blog.hu/api/trackback/id/tr313852794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása