Longines 2018-as újdonságok II: Longines Master Collection Annual Calendar

2018. május 13. - Időmérő

longines-master-collection-annual-calendar-eves-naptar-oltonyora-l2_910_4_78_3_pr.jpeg

Az éves naptár egy kifejezetten érdekes, hasznos és exkluzív komplikáció, amely ebből a három tulajdonságából egyet levedlett a közelmúltban. Hogy melyiket? Azonnal kiderül, hála a Longines Master Collection Annual Calendar-nak!

Nem árulunk zsákbamacskát: az éves naptár (avagy Annual Calendar vagy Quantième Annuel) ugyanolyan érdekes és hasznos, mint eddig volt... csak mostanra elérhetőbb lett! Ez az €1,940-s árról induló darabja a Longines Master kollekciónak ugyanis rendkívül versenyképes áron kínálja ezt a mechanikus komplikációt – lássuk most gyorsan, hogy miről is van szó.

longines-master-collection-annual-calendar-eves-naptar-oltonyora-l2_910_4_92_6.jpeg

Az éves naptárban az a pláne, hogy egy hagyományos, egyszerű, dátumtárcsás órával ellentétben az éves naptár teljesen mechanikus módon meg tudja különböztetni – február kivételével – az egyes hónapok hosszát, így mindig jókor ugorva 1-jére... és nem megszivatva minket elcsúszott dátum-kijelzésekkel. Ezért is hívják éves naptárnak: mert évente csak 1 beavatkozást igényel a viselőtől. Persze mindezt könnyebb mondani/elképzelni, mint meg is csinálni kis fogaskerekek és bütykök rendszerén keresztül.

longines-master-collection-annual-calendar-eves-naptar-oltonyora-l2_910_4_77_6.jpeg

Ennél csak egy komplikáltabb dátum kijelzés létezik, az öröknaptár, amely a február hosszát is eltalálja, mi több, a szökőéveket is le tudja követni – ezek viszont ezért az évi egyszeri alkalomra szóló poénért ennek a Longines-nek a sokszorosáért indulnak (!) árban. A Longines tehát elmés megoldással hozott el egy megvalósítható exotikumot az órás komplikációk közül és kínálja mindezt impresszív áron.

longines-master-collection-annual-calendar-eves-naptar-oltonyora-l2_910_4_51_7.jpeg

A Longines Master Collection Annual Calendar a dátum mellé kapott egy hónap-kijelzést is. Erre azért van szükség, mert amikor beállítanánk a dátumot (akár csak az óra első viseletekor, akár ha pár hónapig valami megbocsájthatatlan okból nem hordtuk), nem árt tudnunk, hogy melyik hónapban járunk – csak így szavatolt, hogy az óra a hónap végén korrekten ugrik majd 30-ról vagy 31-ről elsejére.

longines-master-collection-annual-calendar-ablogtowatch-05.jpgForrás: aBlogtoWatch.com

Mindezt a Longines Caliber L897.2 teszi lehetővé, ami egy erősen módosított ETA 2892 alapnak tűnik. A 25'200-as lengésszámmal üzemelő szerkezet járástartaléka 64 óra. Díszítése a hidakon perlage (gyöngyözés), a rotoron pedig Côtes de Genève (genfi csíkozás), mindez az átlátszó hátlapon keresztül szemügyre is vehető.

Az acél tok 40 milliméter széles és, hála a rövid, lefelé erősen ívelt füleknek, még a 40-esek között is elegáns, kompakt megjelenéssel bír a kézen. A vízállóság mindössze harminc méter, ami sok öltönyóránál így van – kézmosásnál komolyabb vizes programot azért ne ezzel az Annual Calendarral tervezzünk! A tokot a füleknél 21 milliméteres szélességű, keskenyedő aligátor szíj és egy Longines dupla-pillangó csat rögzíti a kézhez.

longines-master-collection-annual-calendar-ablogtowatch-03.jpgForrás: aBlogtoWatch.com

A Longines Master Collection Annual Calendar négy változatban elérhető, az indulóár pedig, ahogy említettük, €1,940 – a gyémánt indexek és/vagy acél csat valamennyivel növelni fogják ezt.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oras.blog.hu/api/trackback/id/tr813914830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása