Longines 2018-as újdonságok III: Longines HydroConquest búvár óra kerámia lünettával

2018. május 18. - Időmérő

longines-hydroconquest-buvar-ora-karora-svajciora-orasblog-6.jpg

Harmadik és egyben utolsó BaselWorld 2018 Longines újdonságokat bemutató sorozatunk részeként a Longines HydroConquest új kiadását vesszük szemügyre. A legfontosabb, hogy az új Longines HydroConquest 41 és 43 milliméteres tokkal egyaránt elérhető lesz, így a kompaktabb és következésképp viszonylag könnyebb órák kedvelői éppúgy megtalálják számításukat, mint a méretes, masszív búvároké.

longines-hydroconquest-buvar-ora-karora-svajciora-orasblog-3.jpg

Fekete, szürke és kék: nincs túlgondolva a szín opció, de pont annyi akad, hogy legyen min dillemázni a boltban kézben szorongatva mindhármat. Szerencsére a leolvashatóság ugyanolyan jónak tűnik mindegyik modellen: igazi professzionális búvárórás húzás a szándékkal nagyban eltérő formájú óra- és percmutató, valamint az ezek szögletességétől a kis kerek lumineszcens pöttyel tökéletesen elhatárolt másodpercmutató.

longines-hydroconquest-buvar-ora-karora-svajciora-orasblog-5.jpg

A tok – mérettől függetlenül – 300 méteres vízállósággal rendelkezik, tehát igazi búvárórás specifikációt kapott etéren is. Az igazi újdonság a kerámia lünetta, mely eddig, ha a Swatch-on belüli Longines-testvérmárkákat nézzük, kevés kivételtől eltekintve a lényegesen drágábban mért Omega Seamasterek kiváltsága volt – igazi elmélyült órakedvelők persze emlékezhetnek a Tissot Seastar 1000-re, amely kerámia lünettával érkezett már 2014-ben, de róla kevés hírt kaptunk mostanában...

longines-hydroconquest-buvar-ora-karora-svajciora-orasblog-4.jpg

A Longines HydroConquestben a robusztus tok, rétegesen tükröződésmentesített zafír kristály és kerámia lünetta védelmét az L888.2 szerkezet élvezi, amely egy erősen módosított ETA2892.2, melynek járástartaléka 64 órára nőtt, míg frekvenciája leheletnyit, 4-ről 3,5 Hertzre csökkent. 

longines-hydroconquest-buvar-ora-karora-svajciora-orasblog-2.jpg

Láttunk már búvárórát, sőt, búvárórát kerámia lünettával is. Amiért a HydroConquest ezen újdonsága érdekes és említésre érdemes, az a HydroConquest család elterjedtsége és sikere – egy sikeres kollekcióban pedig igenis számítanak a kisebb fejlesztések, finomítások is. A kerámia lünettát lehetetlen lesz megkarcolni, (ha csak nem szoktunk gyémántport dörzsölni az óránkhoz), úgyhogy ezzel nagyot lép előre a HydroConquest atekintetben, hogy megőrizze minőségi megjelenését hosszú távon is.

longines-hydroconquest-buvar-ora-karora-svajciora-orasblog-1.jpg

Jó leolvashatóság, hosszú járástartalék, automata felhúzás, dátum 3 óránál, minden valószínűség szerint a kollekciótól megszokott erős lumineszcens anyagok... Minden adott, hogy a HydroConquest egy közkedvelt, versenyképesen árazott búvár maradjon. Hivatalos pontos ár még nincs, de ezer euró környékére számíthatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://oras.blog.hu/api/trackback/id/tr3313916938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása